Избрани Новини

Мирела Кючукова е Жена на годината на Благоевград 2018!

Тя създаде Кухнята за бедни към черквата "Св.Николай Чудотворец"

Мирела Кючукова - координатор в Православния информационен център на Неврокопската света митрополия, е Жена на годината на Благоевград 2018!

Тя заслужи тази титла с всеотдайната си работа за доброто на хората. Вяра и смирение, обич и търпение – така най-кратко може да бъде характеризирана жената, която  въведе един нов стил на общуване между църквата и децата в нашия град. Помага им да намерят прекия път до храма, заобикаляйки  страшните капани на нашето време. Винаги усмихната, с невероятно въображение, сръчните й ръце непрекъснато творят награди за децата от организираните от нея и съмишленици групи, за участниците в конкурсите, за християнските празници. Много семейства при нея намират помощ, за да нахранят децата си, да ги облекат, да си поплачат за нерадостната съдба. Много вярващи идват, за да открият книги, да почетат, да беседват, да споделят с нея наученото, въпросите, които ги вълнуват за библейските събития.
В смирението й е заложена сила, извираща отвътрте, с която тя заразява и хората с които общува, много е успешна с децата. Благодарение на силната си вяра и огромната обич към хората се включва активно в благотворителни и обществено значими каузи.

Вяра и смирение, обич и търпение - това е Мирела Кючукова, ръководител на Православния център към Неврокопска Света митрополия.

Мирела Кючукова беше номинирана за Жена на годината на Благоевград преди 5 години - 2013 - за всички тези качества, които изредихме в написаното по горе. Сега ще добавим още нещо - стореното от нея за бедните ни съграждани - Кухнята за бедни към черквата "Св.Николай Чудотворец", която вече втора година храни всяка неделя самотните и болните. И не само им дава топла храна за обяд, но и духовни сърдечни проповеди и топли слова.

Няма идея, която Мирела да не е реализирала. А най-хубавото е, че умее да създава екип от хора край себе си. Да намира добрите като нея хора и заедно да творят добро.

Благоевград вече има своята Жена на годината 2018! Честито, Мирела! Продължавай да ни правиш по-добри! Ти можеш!



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)