Грамота и пафти получи именита брежанка-юбилярка - blagoevgrad.utre.bg

Грамота и пафти получи именита брежанка-юбилярка

25 март 2018, 18:00 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    simitli.info

    От тях на самодейната сцена - 60

Райна Гюрова отбеляза своите житейски 75 години

Райна Гюрова отбеляза своите житейски 75 години, от които - на самодейната сцена - 60.
Двоен прекрасен юбилей спретна баба Райна, както всички я наричат в село Брежани  за радост на всички свои близки и приятели.Тя носи в сърцето си песента и традициите на дедите, предава ги на младите, зарежда всички с необикновената си любов, сърцатост и енергична младост.
Райна Гюрова е силна и горда българка, сърцата, усмихната, с отношение към селото и към неговото бъдеще. Тя събра най-близките си хора, като специално за празника й дойдоха от чужбина нейните деца, внуци и правнуци. Пременена в национална носия, тя посрещаше всички с широка усмивка и нескрито щастие. Специални гости на празника бяха кметовете на община Симитли и селата Полето, Брежани и Мечкул.
Грамота за  принос  и  утвърждаване, популяризиране и съхранение на фолклорното богатство на Пиринския край получи именитата брежанка от кмета на Община Симитли Апостолов, а уникални пафти, подарък, също окичиха носията й. „Вие сте част от армията дейци на културата и изкуството, допринесли за съхранението на фолклорното богатство на Пиринския край!
Желая здраве и дълголетие! Благодаря за Вашата любов към песните, танците и обичаите. Запазете ентусиазма и духа си и го предайте на младото поколение!“, беше част от поздрава, поднесен от кмета. Щастието от вида на всички гости и усмихнатите деца около баба Райна не спираше.
Уникална торта под формата на носия поднесе внучката й Рени, а баба Райна духна свещичките заедно с правнуците си. С благодарност към всички гости, дошли на празника, се обърна тя, като пожела на тях да я надживеят и да живеят в разбирателство, здраве и много щастие.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета