Рибена чорба на Благовещение поднесоха в Кухнята за бедни - blagoevgrad.utre.bg

Рибена чорба на Благовещение поднесоха в Кухнята за бедни

26 март 2018, 15:35 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Кухня за бедни

  • Снимка:
    Кухня за бедни

  • Снимка:
    Кухня за бедни

Отново работиха доброволци от няколко поколения

И тази неделя (25.3.2018), на Благовещение, доброволците от Кухнята за бедни към църквата "Св. Николай Чудотворец" в квартал "Грамада" в Благоевград не забравиха да сготвят топла храна за десетки наши съграждани в нужда. Беше раздадена рибена чорба, ябълки и хляб. 
Поднесена беше още и християнска беседа от отец Светослав на тема "Благовещение", която разискваше православните ценности. Така освен обедното меню всеки отнесе със себе си и по нещо, над което може да размишлява и което да го подкрепя в ежедневието му до следващата неделя, когато всички пак ще се съберат.

Ако искате да получите повече информация как може да сте полезни на инициативата, може да отидете на място в църквата "Св. Николай Чудотворец" или в Православния информационен център на Неврокопска света митрополия, намиращ се на ул. "Тракия"- 3 в Благоевград. Необходимо е само желание!

На тези места може и да се осведомите за текущите работилници, които църквата организира - хорово пеене, иконопис, "Неделно училище" и детски журналистически клуб.

Информация за текущите нужди на църквата и кухнята също може да откривате, ако се присъедините във фейсбук групата "Ако си дал на другия".Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета