Избрани Новини

Рибена чорба на Благовещение поднесоха в Кухнята за бедни

Отново работиха доброволци от няколко поколения

И тази неделя (25.3.2018), на Благовещение, доброволците от Кухнята за бедни към църквата "Св. Николай Чудотворец" в квартал "Грамада" в Благоевград не забравиха да сготвят топла храна за десетки наши съграждани в нужда. Беше раздадена рибена чорба, ябълки и хляб. 
Поднесена беше още и християнска беседа от отец Светослав на тема "Благовещение", която разискваше православните ценности. Така освен обедното меню всеки отнесе със себе си и по нещо, над което може да размишлява и което да го подкрепя в ежедневието му до следващата неделя, когато всички пак ще се съберат.

Ако искате да получите повече информация как може да сте полезни на инициативата, може да отидете на място в църквата "Св. Николай Чудотворец" или в Православния информационен център на Неврокопска света митрополия, намиращ се на ул. "Тракия"- 3 в Благоевград. Необходимо е само желание!

На тези места може и да се осведомите за текущите работилници, които църквата организира - хорово пеене, иконопис, "Неделно училище" и детски журналистически клуб.

Информация за текущите нужди на църквата и кухнята също може да откривате, ако се присъедините във фейсбук групата "Ако си дал на другия".



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов