Кметът на Банско посрещна гости от румънската община Петрошани - blagoevgrad.utre.bg

Кметът на Банско посрещна гости от румънската община Петрошани

26 март 2018, 21:00 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Община Банско

  • Снимка:
    Община Банско

  • Снимка:
    Община Банско

Навършиха се 10 години от побратимяването между двете общини

Кметът на Банско Георги Икономов посрещна делегация от община Петрошани, водена от заместник-кмета Николае Флорин. Поводът за посещението на представителите на румънската община бе навършването на 10-годишнината от побратимяването между двете общини, която ще бъде отбелязана през месец октомври със съвместни културни събития.
Общинските ръководители обсъдиха резултата от побратимяването между тях в този десетгодишен период, както и реализираните редица общи проекти.
„Радвам се, че сме побратимени с вас, защото реализирахме няколко съвместни проекта и мога да кажа, че с вас се работи много леко. Вашата община винаги откликва на нашите покани”, заяви Георги Икономов по време на дискусията.
Това бе и конкретния повод на проведената работна среща – реализирането на поредния съвместен проект с наименование „Трансфер на иновации в здравеопазването”. Община Банско, като водещ партньор по проекта, следва в рамките на календарната година, да въведе иновативни практики в сферата на здравеопазването, заимствани от своята побратимена община Петрошани. За периода на изпълнение ще се въведе румънската система SMURD, работеща в сферата на първата помощ, паралелно с традиционната система за бърза помощ.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета