Избрани Новини

Кметът на Банско посрещна гости от румънската община Петрошани

Навършиха се 10 години от побратимяването между двете общини

Кметът на Банско Георги Икономов посрещна делегация от община Петрошани, водена от заместник-кмета Николае Флорин. Поводът за посещението на представителите на румънската община бе навършването на 10-годишнината от побратимяването между двете общини, която ще бъде отбелязана през месец октомври със съвместни културни събития.
Общинските ръководители обсъдиха резултата от побратимяването между тях в този десетгодишен период, както и реализираните редица общи проекти.
„Радвам се, че сме побратимени с вас, защото реализирахме няколко съвместни проекта и мога да кажа, че с вас се работи много леко. Вашата община винаги откликва на нашите покани”, заяви Георги Икономов по време на дискусията.
Това бе и конкретния повод на проведената работна среща – реализирането на поредния съвместен проект с наименование „Трансфер на иновации в здравеопазването”. Община Банско, като водещ партньор по проекта, следва в рамките на календарната година, да въведе иновативни практики в сферата на здравеопазването, заимствани от своята побратимена община Петрошани. За периода на изпълнение ще се въведе румънската система SMURD, работеща в сферата на първата помощ, паралелно с традиционната система за бърза помощ.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)