Традиционното пролетно почистване в община Гоце Делчев започва - blagoevgrad.utre.bg

Традиционното пролетно почистване в община Гоце Делчев започва

27 март 2018, 10:09 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Община Гоце Делчев

    За най-работливите ще има парични награди

Ще се проведе във времето от днес до 5 април

Традиционното пролетно почистване в община Гоце Делчев тази година ще се проведе във времето от 27 март до 5 април 2018 г. 
Община Гоце Делчев ще подсигури на всички желаещи да се включат в кампанията по пролетното почистване полиетиленови торби и ръкавици.
По населени места хората могат да се обръщат към кметове и кметски наместници за снабдяване с чували и ръкавици, както и за помощ при извозването на събраните отпадъци.
Всички, които и тази година ще подкрепят инициативата за почистване на община Гоце Делчев,  е добре да спазват няколко основни правила:
• Събраните отпадъци трябва да бъдат поставяни в съдовете за битови отпадъци или в чували до тях. Община Гоце Делчев ще раздава безплатно найлонови чували, за да се избегне вторично замърсяване. Гражданите могат да ги получат от 27 март до 5 април между 8.30 и 17.00 часа на партера на сградата на общинската администрация. Ако в района, който се почиства, няма съдове за битови отпадъци, заявка за събиране на чувалите с отпадъци може да се подаде на тел. 0888 006080.
• За кастрене, рязане или премахване на клони, храсти и дървета, собственост на община Гоце Делчев, е необходимо да има писмено разрешение, издадено от общинската администрация.

Община Гоце Делчев има възможност да извози събраните по време на почистването отпадъци, като за целта е необходимо да се сигнализира на телефон 0888 006 080.

Целта на кампанията е да се обединят усилията в почистването и поддържането на чистотата на населеното място, за да стане то още по-красиво и приветливо. Затова се призовават всички ръководители на предприятия, учреждения и фирми да организират своите служители за участие в инициативата, като почистят прилежащите си територии. 
Призовават се също и живеещите в жилищните блокове да почистят около тях и да оформят зелените пространства пред блоковете.

И тази година Община Гоце Делчев ще спази традицията и ще награди най-активните в почистването с парични суми.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета