Разследващите ще разпитат собственика на бедстващите коне - blagoevgrad.utre.bg

Разследващите ще разпитат собственика на бедстващите коне

28 март 2018, 11:04 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    БНР

    Разследването по случая продължава

Доброволци ще качат и днес сено, овес и смески за животните

Очаква се днес разследващи полицаи да разпитат собственика на намерените десетки мъртви коне в Осоговския балкан Петър Пищалов, съобщи БНР. Това трябваше да стане вчера, но Пищалов не се яви, а остана при оцелелите животни в планината.

Разследването по случая продължава. Разпитват се лица, които имат евентуална връзка с фермера, за установяване собствеността на животните, за условията, при които са гледани, събират се и доказателства, каза разследващият прокурор Галя Димитрова.

Засега няма основания и причини фермерът да бъде задържан или пък срещу него да бъде повдигнато обвинение по НК, добави тя.

Днес екипи от ветеринарни специалисти и зоополицаи няма да се качват в местността Бег бунар на 1800 м надморска височина, където вчера бяха открити три трупа на починали коне. 26 са оцелели.

Доброволци ще качат и днес сено и овес, смески за животните, каза председателят на туристическото дружество "Осогово" в Кюстендил Христо Абаджиев. Планински спасители с моторни шейни ще закарат доброволците и храните до бедстващите животни.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета