Избрани Новини

Кметът Камбитов към студенти от АУБ: Вашите успехи са наша гордост

Д-р Камбитов бе сред официалните гости на традиционния прием в университета

Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов бе сред официалните гости на традиционния прием в АУБ. Събитието се организира по повод дипломирането на XXIV-ия випуск на учебното заведение. Приемът бе открит от президента на АУБ д-р Стивън Съливан. Той изрази своята признателност към кмета на Благоевград д-р Камбитов.
 От своя страна кметът на д-р Атанас Камбитов подчерта важността на добрите взаимоотношения между Общината и университета.
„За мен и моя екип винаги е много приятно да споделя този момент с ръководството, преподавателите и студентите на АУБ. Предполагам, че няма да изненадам никого, ако за поредна година кажа, че университетът и Общината работят много добре. Заедно се справяме с проблемите и  преодоляваме предизвикателства.
Преди 5-6 години говорихме, че е време да започнем да изграждаме парка на терена на бившите казарми. В началото имаше недоверие, скептицизъм, но той вече е факт и ще продължим да го облагородяваме. Следващата стъпка на Община Благоевград е да стане собственик на останалите 120 дка от военното поделение, за което водим необходимите преговори с МО. Така върху тази земя, заедно с придобитите вече 62 дка, ще изградим огромен парк за развлечение, отдих и спорт, който ще бъде в непосредствена близост до общежитията на АУБ. Нашите проблеми са и наши, вашите успехи са наша гордост “, заяви пред студентите от АУБ д-р Камбитов.
Сред официалните гости бяха още заместник-кметовете на Община Благоевград, председателят на ОбС-Благоевград, политици, общественици, представители на бизнеса, на културни и образователни институции.
По време на приема гостите имаха възможността да станат свидетели на специално подготвено представление на студентския фолклорен клуб „Самодива“.
Американският университет в България e oснован през 1991 и в него се обучават около 1 000 студента от над 40 държави, идващи от 5 континента (към пролетен семестър 2017). Около 50% от студентите са чуждестранни. Възпитаниците на университета заемат лидерски позиции във водещи международни компании, в правителства и държавни администрации и в значими неправителствени организации по света. Те за пореден път са сред най-добре реализиралите се в България според рейтинговата система на Министерството на образованието.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)