Избрани Новини

173 инженери и учители се дипломираха в ЮЗУ

Първенец на випуска е Методи Попстоилов със специалност "Компютърни системи и технологии“

На тържествена церемония в аулата на Югозападния университет „Неофит Рилски“ 173-ма бакалаври и магистри от втория випуск на Техническия факултет получиха дипломите си за завършено висше образование.
Деканът на факултета доц. д-р инж.Иванка Георгиева откри тържеството и поздрави абсолвентите, завършващи специалностите „Електроника“, „Комуникационна техника и технологии“, „Компютърни системи и технологии“, „Моделиране, технологии и мениджмънт в шевната индустрия“, „Педагогика на обучението по технологии и предприемачество“ и „Кариерно развитие и предприемачество“.
„Ден като този ще влезе не само във вашите професионални биографии, този ден е важен и за Техническия факултет, защото днес представяме 173-ма обучени инженери и учители с фундаментално значение за технологичното развитие на страната ни. Този ден е важен и защото сред вас са тези, които мечтаят да изградят модерна и  високотехнологична България, които виждат себе си като създатели на нови технологии, машини, уреди, системи, като мениджъри на успешни екипи и фирми, като учители по нови технологии“, каза в словото си към абсолвентите, доц. д-р инж.Иванка Георгиева.
„Искам да се наложите като знаещи и можещи инженери и учители, което означава, че ние, преподавателите в Техническия факултет, сме ви дали необходимите знания и умения, показали сме ви формулите за взимане на правилните решения. Нека високият професионализъм и почетно поведение красят предстоящата ви професионална реализация“, каза още доц. д-р инж.Георгиева.
Приветствие към дипломантите от името на ректора доц. д-р Борислав Юруков  произнесе зам.ректорът на ЮЗУ „Неофит Рилски“ проф. д-р Георги Апостолов. Той връчи дипломите на отличниците и им пожела да продължат да мечтаят, да се борят и да постигат нови и още по-големи успехи.
По традиция отличниците получиха и плакет на Югозападния университет. Първенец на випуск 2017 е Методи Попстоилов, завършващ специалност „Компютърни системи и технологии“ с успех 5.98 от семестриалните изпити и 6.00 от държавните изпити. Сред отличниците, които получиха плакет, са и Ивона Расийска, Емил Стоянчев, Светлин Христов, Радослав Анастасов и др.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)