Избрани Новини

Депутатът Савеклиева бе на работно посещение в Гърция

Обсъди приоритетите на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз

Народният представител от ГЕРБ-Благоевград и зам.председател на Комисията по икономическа политика и туризъм Даниела Савеклиева бе на работно посещение в Гърция в качеството си на председател на Групата за приятелство България – Гърция. Заедно с колегите си от парламента на Република Гърция тя обсъди приоритетите на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз и важни теми за развитието на региона.

„Гръцката страна похвали България за успешното председателство, както и за изключително важната среща на върха между Европейския съюз и Турция, инициирана от министър-председателя Бойко Борисов. Колегите оцениха много високо един от основните приоритети, а именно Западните Балкани“, каза Даниела Савеклиева.

За Гърция е изключително важно поддържането на добросъседски отношения със страните от Западните Балкани, както и тяхната европейска и евроатлантическа перспектива.

„Гърция изключително много подкрепя усилията на Република България за довършването на АМ „Струма“ и транспортните коридори изобщо, които ще осигурят бърз сухоземен достъп и на Гърция до пазарите в Централна и Западна Европа“, сподели още Даниела Савеклиева.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)