Измамиха 83-годишна благоевградчанка - blagoevgrad.utre.bg

Измамиха 83-годишна благоевградчанка

28 март 2018, 18:14 | blagoevgradutre
  • Работата продължава

Измъкнаха й около 3 500 лева

Вчера в 01РУ-Благоевград е получен сигнал от 83-годишна жена от Благоевград, че около 15:00 часа същия ден чрез телефонно обаждане от мъж, който се представил за полицейски служител, й е поискана парична сума под предлог, че съдейства за залавяне на телефонни измамници. На потърпевшата е нанесена щета на стойност около 3 500 лева. По случая е образувано досъдебно производство. Работата продължава.

ОД на МВР-Благоевград призовава гражданите за повишено внимание и проява на мнителност по отношение на лица, които чрез телефонно обаждане ги въвеждат в заблуждение с цел получаване на парични суми.  

При провеждането на полицейски операции няма практика полицейските служители да искат лични парични средства и ценности от гражданите.

За  предотвратяване на подобен вид престъпления, в случай на телефонно обаждане, при което е поискана парична сума, лични данни (име, ЕГН или адрес) или банкови сметки е необходимо гражданите веднага да се свържат с близки, роднини или съседи и веднага да позвънят на тел. 112 (избира се безплатно).Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета