Прокуратурата в Благоевград внeсе обвинение срещу Юлиян Мирчев - blagoevgrad.utre.bg

Прокуратурата в Благоевград внeсе обвинение срещу Юлиян Мирчев

28 март 2018, 20:00 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    pixabay

    Предстои делото да продължи в съда

Предаде го на съд за нападение с нож на двама мъже в дискотека

Окръжна прокуратура - Благоевград внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Юлиян Мирчев за извършени от него престъпления – опит за убийство и нанасяне на лека телесна повреда, съобщиха от институцията.

Късно през нощта на 18.06.2015 г. обвиняемият Мирчев получил обаждане по телефон от брат си, който му разказал за случващата се разправия между него и К.Д. и приятеля му Д.И. (по прякор „Мано“) в дискотеката в Благоевград. Мирчев веднага извикал такси и се придвижил към въпросното заведение, като при пристигането и непосредствено преди входа той извадил от дрехата си нож.

На стълбите във фоайето на дискотеката той настигнал Д.И. в гръб и с носеното от него оръжие му нанесъл удари, след което се насочил към брат си и К.Д., които продължавали да се карат.

Обвиняемият нанесъл силен удар с ножа в областта на лявата гръдна половина на К.Д. и замахнал втори път да го прободе, но пострадалият успял да хване острието и по този начин отбил удара. От заключението на извършените съдебномедицински експертизи се установява, че на Д.И. са били нанесени две прободно-порезни наранявания в областта на дясната ребрена дъга и лявата страна на коремната стена, причинили временно разстройство на здравето, неопасно за живота. К.Д. е бил удрян с юмруци, ритан с крака, намушкан с нож в сърдечната област на гръдния кош, където се намират жизненоважни органи, и порязан по лявата ръка, докато се предпазва.Разпитан в хода на досъдебното производство обвиняемият Мирчев твърди, че не е носил нож в себе си и не е нанасял удари с него на пострадалите лица. Тези негови обяснения са били опровергани, както от показанията на свидетелите, така и от изготвените съдебномедицински и комплексна видеотехническа и лицево-идентификационна експертизи. Предстои делото да продължи в съда.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета