Избрани Новини

Педагози от Дания гостуваха в училище в Банско

Бе направен обмен на добри педагогически практики

27-и март в СУ „Неофит Рилски ”-Банско премина под знака на езиковото състезание SPELLING BEE. Надпреварата бе оспорвана, а форматът динамичен. В късния следобед под ръководството на учителите си по чужд език  Н.Касапинова и Д.Попстоянова участниците премериха езиковите си възможности и подготовка.
28-и март бе още по-емоционален и динамичен. В училището гостуваха педагози от Дания, организирани от Сдружение „Екосистем Юръп”и директора на училището Е.Барякова.
В поредица от часове бе направен обмен на добри педагогически практики в областта на природните науки и гражданското образование.
Гостите посетиха открит урок на гл.учител Здравка Кърпачева в ΙVА клас, като станаха свидетели на иновативно представяне на темата за здравословния живот. Урокът завърши с музикален поздрав към гостите от златните медалистки от фестивала „Орфееви таланти” Николета Загорчина, Ивана и Ивона Малчови. Междучасието събра ученици от всички възрасти при раздаването на наградите от преминалото езиково състезание. Датските учители с радост се включиха в тържеството, като лично връчиха наградите на класираните ученици. Последният учебен час за учениците от VΙА бе запомнящо се различен, защото техни преподаватели бяха гостите с помощта на професионалния превод на Н.Касапинова. Знанията, получени в часовете на  Лидия Мицина и новият модел, демонстриран от гостите, превърнаха заниманието по „Човекът и природата” в истинско предизвикателство за шестокласниците.
Обменът завърши със съвместен занимателен урок между учителите от СУ „Неофит ” и датските им колеги. Акцентът бе поставен върху връзката между съвременното училище и природосъобразното живеене.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов