Уволняват директора на Агенцията по храните в Кюстендил - blagoevgrad.utre.bg

Уволняват директора на Агенцията по храните в Кюстендил

29 март 2018, 14:39 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    БНР

    Назначени са експертизи, разпитват се свидетели

Поводът е случаят с мъртвите коне в Осогово

Директорът на Агенцията по контрол на храните в Кюстендил Стоян Саев ще бъде уволнен заради случая с мъртвите коне в Осоговската планина. Това каза в интервю пред bTV министърът на земеделието Румен Порожанов. Уволнението още не е факт, казаха от пресцентъра на Агенцията малко преди 10.00 часа. Самият Саев е в отпуск по болест от 8 месеца, след тежка контузия при падане. Той отказа коментар. 

Междувременно самият фермер - 39-годишният Петър Пищалов, каза пред репортери, че са му правени много проверки и Агенцията по храните не е бездействала: 

"Правиха ми не една проверка, не две, не три, а хиляди проверки. На проверката ми правят втора проверка, на втората проверка - трета проверка. Сега вече нещата, дето се вика, то ще избие. Ето го, сега вече нещата са избили кое, накъде, какво отива. Ще си покаже всичко". 

Втори оглед ще бъде направен след няколко дни на района в местността Бег Бунар, в Осоговска планина, където бяха открити десетки мъртви коне, информира БНР. Причината за забавянето е снегът, който възпрепятства разследването. Засега са намерени само три трупа на коне, останалите  - вероятно десетки, са под дебелия 1,5 метра сняг. 

Междувременно са назначени експертизи, разпитват се свидетели по изясняване на случая с умрелите от студ и глад животни. Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета