Кмет и животновъди в Разлог разискваха актуални проблеми - blagoevgrad.utre.bg

Кмет и животновъди в Разлог разискваха актуални проблеми

29 март 2018, 14:53 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Община Разлог

    Ще бъдат налагани глоби

Обсъдиха реда за охрана и опазване на полските имоти и селскостопанската продукция

Кметът на Община Разлог инг.Красимир Герчев се срещна сживотновъдите от района. Той запозна фермерите с наредбата на Община Разлог за реда за охрана и опазване на полските имоти и селскостопанската продукция. На срещата бе разискана и заповедта, относно забраната за приемане на животни за пашуване или домуване от други населени места, извън територията на общината. Обсъден бе и въпросът за свободното пускане на животни на Републиканската и Общинската пътни мрежи, което предизвиква ПТП-та и отстраняването на проблема. 
На срещата присъстваха общински служители от отдел „Екология, чистота и земеделие“, както и общинския ветеринарен лекар д-р Снежина Грънчарова и заместник-директорите на ТП „Държавно горско стопанство“, Разлог инж. Йордан Бангеев и ТП „Държавно горско стопанство“, с. Елешница“ инж. Васил Адамичин. Специалистите взеха отношение относно идентификацията на животните и задълженията на животновъдите съгласно Закона за ветеринарно-медицинската дейност. 
Инж. Красимир Герчев подчерта, че ще бъдат прекратявани договори за предоставяне на общински пасища и мери в случай, че бъдат констатирани нарушения от страна на животновъдите и ще бъдат налагани глоби.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета