Избрани Новини

В Банско улеснени още повече за изплащането на местните данъци

Мисия Банско

30-03-2018, 11:11

Снимка:

Община Банско

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

В Банско започва конференция "Музеи и общини“

Педагози от Дания гостуваха в училище в Банско

Въведе нови два начина за онлайн плащане

Местните данъци и такси, дължими към община Банско, вече могат да се заплащат и чрез системите на ИЗИПЕЙ и ИПЕЙ. Плащането се извършва само със съобщаване на ЕГН-то на физическите лица или БУЛСТАТ-а на фирмите.
Това е ново улеснение за всички данъкоплатци към планинската община и резултат от усилията ѝ да направи по-бързо и по-лесно издължаването на длъжниците.
Интернет плащането става след регистрация в сайта ИПЕЙ и следване на всички указателни стъпки в него. Регистрацията в ИПЕЙ е еднократна, като за улеснение на чуждите граждани има версия и на английски език. За удобство на гражданите и фирмите на официалната страница на община Банско, са публикувани банери на двете системи за плащане и подробна информация за начина на плащане.

"Новата услуга чрез автоматично разплащане на данъците улеснява неимоверно хората. Тя е в полза най-вече на живеещите извън общината - в България или чужбина, като им пести време, нерви и пари. С по-голямата достъпност считам, че ще се повиши и събираемостта. Онлайн плащането към момента е възможно най-евтиният и лек начин за плащане на данъци към българските общини. Новите възможности за плащане са продължение на политиката ни на модернизиране на начина на работа на администрацията и облекчаване на предоставяните от нас услуги, като освен чрез ИЗИПЕЙ и ИПЕЙ ние въведохме преди повече от година виртуален ПОС терминал за виртуално заплащане на задълженията", коментира нововъведението кметът Георги Икономов.

 Онлайн плащането спазва и Закона в последователността на издължаване на данъка - от най-старо към най-ново задължение.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов