Избрани Новини

Валентин Василев e общественият защитник на Благоевград

Мисия

30-03-2018, 12:48

Снимка:

Община Благоевград

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Вандали унищожиха Великденска украса в Благоевград

Гражданите ще отправят правните си въпроси към него

Доц. д-р Валентин Василев бе утвърден за омбудсман на Благоевград. На редовна сесия на ОбС- Благоевград, която се проведе днес, местните парламентаристи  дадоха  своя глас с тайно гласуване.   

Новият омбудсман бе избран с 38 гласа "За", 1 "Против" и 1 "Въздържал се". Взетото решение от общинските съветници влиза в сила след 14 дневен срок от обявяването на решението на ОбС.

Като обществен посредник Валентин Василев ще има задължението да се застъпва за правата на хората и да пази обществения интерес. 

Към омбудсмана може да се обръща всеки гражданин (български или чуждестранен), както с  жалба, така и със сигнал срещу работата на държавни и общински органи и техните администрации. Също така може да се сигнализира срещу лица, които предоставят обществени услуги, като например топлофикационни, електроснабдителни, телекомуникационни, ВиК услуги, образование, здравеопазване и други, както и за   администрацията на съдебната власт – например, когато неоправдано се бавят и не се решават с години съдебни производства.

Валентин Василев е роден през 1974 година. Понастоящем е преподавател, доцент към ЮЗУ "Неофит Рислки", както и заместник декан на Правно- историческия факултет. Той е с богата автобиография и с много спечелени грамоти, връчени сертификати и взети дипломи. Член е на катедра "Национална сигурност и публична администрация". Преподава в дисциплините по "Управление на човешките ресурси", "Мениджмънт и управленски технологии", "Организационно поведение" , "Основи на мениджмънта", "Съвременни мотивационни техники и приложението им в УЧР", "Екипи и екипна дейност" и "Публични политики и други". Преподава още и в Нов български университет, и в Института по Публична администрация към Министерски съвет. Бил е заместник-кмет по култура и хуманитарни дейности на Община Благоевград от 21.12.2007 до 14.04.2010 година. Участвал е в множество проекти, има многобройни публикации, бил е научен ръководител на немалко докторанти, участвал е в научни журита по ЗРАСРБ.

Неговата кандидатура бе единствена, а изслушването на новия омбудсман се проведе преди около 2 седмици. Комисията единодушно прие, че кандидатът притежава необходимите експертни и личностни качества за изпълнението на функцията на обществен посредник. 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)