Избрани Новини

Започва музикалният конкурс "Звезди в Радиото"

Надпреварата е част от проекта на медията "Инвестирай в младостта"

На 31 март и 1 април в Голямото концертно студио на Радио Благоевград ще се проведе осмото издание на музикалния конкурс "Звезди в Радиото", съобщиха от медията.

Надпреварата е част от проекта на медията „Инвестирай в младостта" и е за млади изпълнители в областта на класическата, народната и популярната музика. Организира се от Радио Благоевград и НХГ "Св. св. Кирил и Методий" - Благоевград със съдействието на Регионалния инспекторат по образование. Могат да участват индивидуални изпълнители, които в настоящата година са ученици в V, VI, и VII клас. Всеки кандидат ще представи пред журито 2 изпълнения в съответната област, различни по характер, с общо времетраене до 6 минути. Има изискване за областите класическа и популярна музика едното произведение да е от български автор.

Журито е в състав композиторът Валери Димчев, диригентът на Биг Бенд Благоевград Борис Янев, директорът на Радио Благоевград Елисавета Каменичка, директорът на НХГ „Св. св.Кирил и Методий" Марин Митов, музикантът Емануил Манолов и композиторът Петьо Кръстев. Основните критерии, по които те ще оценяват изпълнителите, са интониране и ритмичност, степен на трудност, артистичност и въздействие. Кандидатите ще бъдат оценявани и от детско жури, в чийто състав влизат ученици на НХГ - Благоевград, лауреати на предишни издания на конкурса. Всички участници получават грамота. За най-добрите има дипломи и предметни награди.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов