Избрани Новини

Внучките на Гуна Иванова й "откраднаха" песен

Певиците Ива и Велислава Костадинови направиха премиера на най-новия си видеоклип

Фолклорните певици Ива и Велислава Костадинови направиха премиера на най-новия си видеоклип към песента „Софка на татко“. Това е първата песен от самостоятелния им албум „Не ме давай, мила майко“.
„Софка на татко“ е песен от Егейска Македония и е била предназначена специално за певицата на Diapason Records Гуна Иванова. Иконата на българския фолклор научава за нея на турнето си в Австралия и всъщност е трябвало да я запише. Интересен е фактът, че след като Гуна Иванова чула изпълнението на песента от своите внучки, тя решава да им я  подари. „Това се оказва най-хубавият ни австралийски подарък от Гунчето.“ – споделят младите певици.
След като „Софка на татко“ стана част от репертоара на Ива и Велислава Костадинови, песента веднага се хареса от техните почитатели, още преди да излезе албумът им. „Често сме получавали съобщения от рода на „Ще може ли да ми я изпратите, защото много искам да я слушам, а никъде я няма.“ И всъщност от случайно влязла в нашия репертоар песен, тя стана много популярна, още преди да излезе видеото.“ – споделят талантливите сестри.
Поради тази причина певиците направиха видеоклип към песента „Софка на татко“. В него участват танцьорите от родната формация „Майсторите на танца“. Техен хореограф е Красимир Димитров, а мястото на заснемане разкрива красивата природа на пернишкия край. Режисьор на лентата е Ненчо Касъмов, а аранжиментът на песента е дело на Валери Димчев.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)