Избрани Новини

"От Лазаровден до Възкресение” представиха деца от Благоевград

Звучаха традиционни лазарски песни, стихотворения и кратки сценки

Учениците от III а и III б клас от СУИЧЕ „Св. Климент Охридски“ - Благоевград изнесоха празнична програма под надслов „От Лазаровден до Възкресение” в залата на Регионалния исторически музей в Благоевград.
Тържеството започна с презентация за предстоящите празници, представена от Мирела Кючукова, преподавател по СИП-Религия на учениците, която въведе присъстващите родители и гости в събитията около Възкресение Христово. Особено внимание тя обърна на доброто в света около нас, на победата на доброто над злото, на живота над смъртта и на радостта, която изпълва сърцата ни при срещата с Бога.
От своя страна учениците с ръководители г-жа Костова и г-жа Марковска представиха богата програма, която включвше традиционните лазарски песни, стихотворения и кратки сценки, посветени на предстоящите светли християнски празници. Децата изпълниха с радост своите родителите, учениците от първите и вторите класове в СУИЧЕ „Св. Климент Охридски” и техните ръководители, както и гражданите, уважили празника им.
Третокласниците и техните учители отправиха послание към всички да обичаме своята вяра, народ и семейство, да пазим традиционните български обичаи, дълбоко вплели в себе си Христовото учение, бит и самобитност на българския род и да посрещнем с радост светлото Христово Възкресение!



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов