Избрани Новини

Маратон на четенето започва в Благоевград

Инициативите стартират днес

XIII маратон на четенето ще се проведе през април в Благоевград. Инициативите стартират днес, 2-ри април, когато отбелязваме Международния ден на детската книга, и завършва на 23-ти април, когато е Световният ден на книгата и авторското право. Днес от 13:30 часа децата на Благоевград ще могат да посетят Детско утро под надслов „Андерсенови приказки“ в читалня „Детски отдел“.  
В навечерието на един от най-светлите християнски празници - Великден, на 4 април от 12:30 часа  в отдел„Изкуство” ще се проведе инициативата  „Писани яйца". В същия ден от 17:30 ч. в зала „Изкуство” шеф Иван Манчев ще представи  книгата си "Мечти и кошмари".
Изненадите продължават на 12 април от 13:30 ч. в читалня „Детски отдел“ със  среща-разговор с детската писателката Мария Маринова. На 16 април в 13:15 ч. ще се проведе драматизация на изучавани Андерсенови приказки.
За четвърта поредна година отдел „Читални”ще гостува в Дома за възрастни хора „Св. Петка” на  18 април от 10:00 часа.  
Между 9:30 - 17:30 часа на 23 април в заемната за възрастни, на втория етаж на Регионалната библиотека „Димитър Талев“, ще се проведе Ден на отворените врати  под мотото „Открий удоволствието от четенето на книги”. В същия ден от 15:45 часа в читалня „Детски отдел“ ще започне Детско утро под надслов „Любими приказни герои“.
Отново в читалня „Детски отдел“ на  24 април от 11:30 часа започва викторина под надслов „Вече зная повече по български език и литература. Наситената с интересни събития програма завършва на 25 април с Ден на отворените врати в Детския отдел  между 9:00 - 17:00 часа.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов