Постна боб чорба раздаде Кухнята за бедни преди Великден - blagoevgrad.utre.bg

Постна боб чорба раздаде Кухнята за бедни преди Великден

02 април 2018, 09:41 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Кухня за бедни

Имаше и беседа за християнските ценности

Тази неделя (1.4.2018) доброволците от Кухнята за бедни към църквата "Св. Николай Чудотворец" в квартал "Грамада" в Благоевград приготвиха топла храна, която раздадоха в помощ на социално слаби хора. Основното обедно меню беше боб чорба с хляб. Освен нея хората получиха и богата картофена салата с грах и кисели краставички. За десерт всеки получи и вкусен плод.
Поднесена беше още и християнска беседа, която разискваше православните ценности и вяра. Така, освен вксусната храна, всеки отнесе със себе си и по нещо, над което може да размишлява и което да го подкрепя в ежедневието му до следващата неделя, когато всички пак ще се съберат.

Ако искате да получите повече информация как може да сте полезни на инициативата, може да отидете на място в църквата "Св. Николай Чудотворец" или в Православния информационен център на Неврокопска света митрополия, намиращ се на ул. "Тракия"- 3 в Благоевград. Необходимо е само желание!

На тези места може и да се осведомите за текущите работилници, които църквата организира - хорово пеене, иконопис, "Неделно училище" и детски журналистически клуб.

Информация за текущите нужди на църквата и кухнята също може да откривате, ако се присъедините във фейсбук групата "Ако си дал на другия".Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета