Избрани Новини

Фестивал "Здравей, Здраве" се провежда в Благоевград

Той популяризира здравословния начин на живот

Фестивалът популяризира здравословния начин на живот във всички негови аспекти: физическо, емоционално, ментално и духовно здраве. Стреми се да създаде информираност и да провокира интереса на хората към здравословния начин на живот, да представи широка гама от естествени начини за възстановяване на здравето и за предотвратяване на заболявания, да стимулира използването на здравословни стоки и услуги, както и да насърчи специалисти и експерти да представят методи с доказана ефективност, безопасност и простота на приложение. Фестивалът е трибуна на холистични лекари, консултанти, лектори, терапевти,хора, занимаващи се с психологична помощ, треньори на лечебни двигателни техники, които представят един впечатляващ и завладяващ свят в полза за здравето.
Води се от древната максима „Здрав дух в здраво тяло“ и за всички е „Доброволно, безплатно, споделено.“
Мотото на фестивала в Благоевград тази година е "Пробуждане".
Началото е поставено на 30 октомври 2010 год., когато в Културен център „Тракарт“, Пловдив, в рамките на 1 ден се провежда първият фестивал, в който вземат участие 8 лектори. Следващите години, с подкрепата на Община Пловдив, Фестивалът се провежда в сградата на Общински съвет Пловдив, набирайки все по-голяма популярност и подкрепа от пловдивската общественост и 2014 година вече има над 60 лекции и практикуми. Идеята печели ентусиасти от цялата страна, които поемат факела от Пловдив и разнасят фестивалния огън из страната. В момента фестивалите „Здравей, Здраве!” се провеждат още в Троян, Казанлък, Търговище, Ямбол, Кърджали, Варна, Габрово, Добрич. Идеята и ентусиазмът обхващат и други градове, които се подготвят да станат част от семейството на „Здравей, Здраве!“. Всеки град -организатор организира своите фестивали независимо от фестивала-майка в Пловдив на принципа „свободно, доброволно, споделено”.
Фестивалът е начинание, което се реализира чрез доброволен труд на десетки физически и юридически лица. Мотивацията е некомерсиална, не цели печалба или реклама, а споделяне на знания и умения в полза на обществото.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов