Избрани Новини

Внимавайте за пожари през великденските празници!

РДПБЗН - Кюстендил извършика проверки в 41 храма в областта

В навечерието сме на големия християнски празник Възкресение Христово. За празника се събират много хора в църковните храмове, палят се свещи, с това се повишава рискът от възникване на пожари.

За да не се помрачава празникът и за да се предотврати възникването на пожари, служители на РДПБЗН – Кюстендил, извършика проверки в 41 обекта в Кюстендилска област, в които ще има празнични богослужения. Навсякъде обектите са осигурени с пожаротехнически средства за  първоначално гасене на пожари; пътищата за евакуация са проходими и чисти от горими материали и оборудване; крайните евакуационни изходи са в изправно състояние; електрическите  инсталации са в изправно техническо състояние.

На църковните служители са дадени указания за ограничаване предпоставките за възникване на пожари в църковните обекти:

  • - Да не се заключват евакуационни врати по време на църковните служения; –Да не се струпват горими материали и оборудване, което да затрудняват ползването на  евакуационните пътища;
  • –Горящите свещи да не се изхвърлят на необезопасени места.

    РДПБЗН призовава  гражданите за повишено внимание и за спазването на основните правила за пожарна безопасност:

    поставяйте горящи свещи само на безопасни места, върху негорими подложки;–когато излизате от вкъщи, се убедете, че не сте оставили горящи свещи;–мислете за своята безопасност и тази на хората около вас, пазете косата и дрехите, когато палите или пренасяте свещ;–не изхвърляйте безразборно горящи свещи и клечки кибрит;–при инцидент, запазете самообладание и без блъскане се насочете към изходите. –при евакуация следвайте указанията на персонала и на пристигналите пожарни екипи.

По време на Великденските празници  е осигурено дежурство от служители на РДПБЗН в големите църковните храмове.

При инцидент звънете на телефон 112!

 

 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)