Избрани Новини

Министър Кралев откри фотоизложба, посветена на София – Европейска столица на спорта

Дебютната фотоизложба е на медийния координатор на София – Европейска столица на спорта Тодор Шабански

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри дебютната фотоизложба на медийния координатор на София – Европейска столица на спорта Тодор Шабански.
Гражданите и гостите на столицата ще могат да видят около 70 фотографии, показващи най-добрите моменти от инициативата през последните три години, които са подредени на Моста на влюбените.
„За мен е удоволствие да открия дебютната изложба на нашия колега и приятел Тодор Шабански. Основната идея на тази изложба е да се популяризира София като спортен център, да популяризираме спорта сред младите и да покажем какви са условията за спорт и спортната инфраструктура в нашата столица“, заяви Кралев.
Той изтъкна, че Тодор Шабански е изключително популярен в сферата на спортните медии, отразявал е 11 Олимпийски игри и е автор и съавтор на много книги и филми.
„Винаги е приятна изненада, когато един колега разкрие и покаже нови таланти и аз съм впечатлен от изложбата. Основната задача, която стои пред Организационния комитет на инициативата София – Европейска столица на спорта и с която те се справят блестящо, е да популяризираме спорта сред младите, да накараме повече от тях да открият любимия си спорт и да започнат да се занимават с него, както и да представим пред нашите европейски партньори всички условия за спорт, които предлагаме и с които се гордеем“, каза още министърът.
Красен Кралев допълни, че през тази година София е домакин на Световното първенство по художествена гимнастика и Световното първенство по волейбол и изрази надежда, че зала „Арена Армеец“ ще бъде пълна за тези събития, за да може повече млади българи да поемат по пътя към спортната слава.
Тодор Шабански и организационният секретар на Фондация „София – Европейска столица на спорта“ Анатоли Илиев благодариха на министъра и Столична община за подкрепата, която оказват при реализирането на всички събития от инициативата.
Изложбата ще остане на Mоста на влюбените до 15 април.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов