Избрани Новини

Нечувано: В Кресна ще дарят със социални пакети всички пенсионери и нуждаещи се!

Общината ще раздаде повече от 1 100 пакета

Тази година община Кресна отправя истинско предизвикателство по човечност и доброта към другите общини в Благоевградска област и страната. В рамките на инициативата "Да докоснем сърцата на възрастните хора" Общината ще раздаде повече от 1 100 пакета (в общината живеят малко над 5 хил.жители !), в които са скътали наред с дребните лакомства и традиционния козунак за Великден, както и много обич и уважение към своите съграждани в нужда и риск.
Инициативата "Да докоснем сърцата на възрастните хора" е вече традиция в община Кресна. Всяка година, по Великден и Коледа, в малката община под Пирина се случва чудото на доброто и под вещото ръководство на кмета на общината Николай Георгиев възрастните, самотните и страдащите са във фокуса на общественото внимание и грижа.
Нищо, че финансовото състояние на община Кресна е незавидно и за нея все не се намират пари "отгоре". Нищо, че оскъдицата чука на общинската порта ден по ден и винаги трябва да се правят тежки компромиси, за да се върви напред. Когато става дума за благородство, за солидарност, за подкрепа, за грижа за слабите и болните, община Кресна е водеща българска община! И това не е случайно, защото на кметския стол седи човек с идеали и голямо сърце.
Тази година абсолютно всички пенсионери и социално слаби граждани на община Кресна ще получат частица доброта! Над 1 100 пакета с козунаци, баници и лакомства ще намерят своите притежатели в дните преди Великден, за да стане светло в душите им и да изгрее отново усмивка на повехналите им от грижи и проблеми лица.
Така е в Кресна!

"Да си кмет не е длъжност, да си кмет е призвание" и кметът Георгиев носи с отговорност и чест своето призвание, ведно с признанието на всички българи с избора им за "Кмет на гражданите за 2017 г.", за да не бъде забравен в дните преди Възкресение, никой нуждаещ се в Кресна.

Честити Великденски празници!

 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)