Избрани Новини

Ясни са двамата финалисти в конкурса за космическия лагер

Това са Емил Боцев, 12 г. и Малин Шарланджиев, 14 г.

Община Гоце Делчев и Център за творческо обучение предоставят две пълни стипендии на две деца от Гоце Делчев за участие в международния космически лагер Space Camp Turkey.

Конкурсът се проведе в рамките на новосформираното сътрудничество между Община Гоце Делчев и Център за творческо обучение в областта на образованието паралелно от националния конкурс за Център за творческо обучение, чиито резултати излезнаха в началото на тази седмица на фейсбук страницата на Центъра.

Експертното жури оцени всички кандидатури от град Гоце Делчев и взе единодушно решение двете пълни стипендии да получат финалистите:

Емил Боцев, 12 г.
Малин Шарланджиев, 14 г.

Стипендията покрива разходите по 6-дневния престой, храната, таксата за участие и пътуването на децата (без допълнителни дневни пари) и е в размер на 1250 долара. Всички останали участници в конкурса на Община Гоце Делчев са класирани за Space Camp Turkey и могат да участват след заплащане на съответната такса. Това са:

Дара Попова
Георги Мудев
Елена Кандева
Мария Велева
Васил Ораков
Ели Малева
Иво Кисьов
Александра Цанева
Вирджиния Петкова
Емел Аджорал
Елена Лиманова
Шерифе Туфан
Иван Пандев
Георги Ряхов
Ерай Нафузчи

Повече за космическия лагер на сайта на Space Camp Turkey в България - spacecamp.cct.bg. За въпроси пишете на spacecamp@cct.bg или се свържете с организаторите от Център за творческо обучение на телефон 0882 506 425.
Ето и малко повече информация за космическия лагер:

Space Camp Turkey e учебно-тренировъчен лагер, създаден през 2000 година по модел на NASA в гр. Измир, Турция. Лятната програма на Space Camp Turkey развива познанията на децата в науките астрономия, физика, математика, технологии, биология и други науки. Космическият център дава възможност на участниците да преминат през реална подготовка за мисия в космоса. Част от заниманията им включват работа с астронавтски костюми, пребиваване в изкуствена безтегловна среда, използване на тренажори за астронавти и на совалката Discovery, отглеждат растения в безпочвена среда и други. Координатор на програмата Space Camp Turkey за България е Център за творческо обучение, който работи в тясно сътрудничество с тренировъчния център Space Camp Turkey вече 14 години.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)