Избрани Новини

В Белица продължават с залесяването

Расте ученическата гора

Общинска администрация, Държавно горско стопанство - Белица и училищата продължават инициативата за залесяване на ученическата гора в местността  “Трестеник“ за Седмица на гората – 2018 г.

През 2017 г. ДГС-Белица и общината поставиха началото на инициативата за залесяване на ученическа гора в м.„Трестеник “ върху терен от 3 дка. Тази година под мотото на националната кампания „Децата и гората на България за бъдещето на зелена Европа“ ще се включат ученици от осмите , деветите и десетите класове на двете средни училища в града. Учениците ще залесят около 2 дка площ в м.„Трестеник“ днес от 14.00 ч.
За целта община Белица е осигурила извозване на учениците до залесителния терен, а след мероприятието ДГС - Белица осигорява богата почерпка за трудолюбивите залесители сред дивата природа на Южна Рила.
Целите на инициативата на Седмица на гората е да се провокира вниманието на местната общност за опазване на гората и зелените площи, както и за формиране на екологично съзнание у младите хора. „ Много важно е да научим младите хора да бъдат съпричастни с грижата за съхраняване на българската природа “, споделя кметът на община Белица Радослав Ревански .



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов