Извършителите на грабеж на жена в Благоевград са задържани - blagoevgrad.utre.bg

Извършителите на грабеж на жена в Благоевград са задържани

11 април 2018, 10:11 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    prb.bg

Това са А.Грошаров (на 27 години) и М.Топузов (на 24 години)

По искане на Окръжна прокуратура - Благоевград съдът е определил мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на А. Грошаров (на 27 години) и М. Топузов (на 24 години), обвинени за извършено от тях престъпно деяние по чл. 199, ал. 1, т. 1, вр. чл. 198, ал. 1, пр. 1, вр. чл. 20, ал. 2 от НК.

Досъдебното производство по случая е започнало във връзка с получен сигнал за грабеж на жена в Благоевград. Около 21 ч. на 3.04.2018г., в района на ул. „Г.С.Раковски“ в града, тя била нападната от две непознати лица.

В хода на разследването било установено, че пострадалата се прибирала от работа, като паркирала автомобила си пред блока, в който живее. Наближавайки входната врата, тя била бутната в гърба от две лица, които издърпали чанта от ръката й и избягали.

В резултат на грабежа от нея били отнети портмоне, ключове за апартамент, банкова карта, мобилен телефон и осемдесет лева. Освен това в чантата имало и парична сума от около четиридесет хиляди лева, събрана от оборота на фирмата и предназначена за закупуване на служебни автомобили.

При огледа на местопроизшествието полицейските служители намерили мобилен телефон, изпаднал от единия извършител. Били иззети записите от охранителни камери в района, на които бил разпознат М. Топузов.

По делото бил разпитан таксиметров шофьор, който закарал двамата извършители и ги чакал в близост до местопроизшествието. Единият от тях му споделил, че при бягството загубил мобилния си телефон и използвал неговия за откриването му, като набрал номера си.

Грошаров и Топузов дали на таксиметровия шофьор част от парите, които той скрил, като ги заровил в земята.

При задържането им в тях били намерени над двадесет хиляди лева и хиляда и петстотин евро. Било установено, че преди време Грошаров работил за пострадалата, като знаел и разполагал с информация за навиците, маршрутите и паричните суми, които тя пренася.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета