Монография на преподавател от ЮЗУ бе представена в Македония - blagoevgrad.utre.bg

Монография на преподавател от ЮЗУ бе представена в Македония

11 април 2018, 12:32 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    ЮЗУ "Н.Рилски"

  • Снимка:
    ЮЗУ "Н.Рилски"

Нейни автори са доц. д-р Валентин Василев и доц. д-р Иван Ефремовски

В Международния славянски университет „Гаврило Романович Державин“ в Свети Никола, Македония, бе представена монографията „Организационна култура и мотивация на персонала – теоретични основи и добри практики“. Нейни автори са зам.деканът на Правно-историческия факултет към ЮЗУ „Неофит Рилски“ доц. д-р Валентин Василев и зам.деканът на Факултета по правни науки към Международния славянски университет доц. д-р Иван Ефремовски. (Доц. Ефремовски завършва магистърска програма по „Публична администрация“, след което защитава докторска степен по „Организация и управление извън сферата на материалното производство“ в Правно-историческия факултет на Югозападния университет.)
Разработката беше издадена на български език през 2017 г., а изданието е превод на оригинала на македонски език и е първият подобен текст, превеждан в Македония с образователна цел. Трудът на авторите е утвърден с решение на академичното ръководство на македонското висше училище като задължително учебно пособие в специалностите „Право“ и „Публична администрация“ на Международния славянски университет.
На представянето на книгата присъстваха академичното ръководство на университета, преподаватели, студенти, общественици, ръководители и експерти от общински структури от България и Македония.
Доц.Ефремовски в експозето си представи основните акценти на разработката и приносните й моменти за теорията в областта на управлението, а доц.Василев насочи вниманието на гостите към практическата стойност на разработката и нейните позитивни потенциални приложения в работата на публичната администрация.
Рецензентите проф. Илиевски и проф. Мирасчиева запознаха присъстващите с основни моменти от своите аналитични оценки.
В края на презентацията авторите дадоха заявка за нови бъдещи разработки в областта на управлението на човешките ресурси в публичната сфера, които да бъдат от полза както на студентите в България и Македония, така и на специалистите в публичната и бизнес администрация.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета