КЕВР няма да допусне значително увеличение на цената на тока - blagoevgrad.utre.bg

КЕВР няма да допусне значително увеличение на цената на тока

11 април 2018, 22:00 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    БНР

Поисканото от ЧЕЗ средно увеличение е 16,28%

Всички дружества искат увеличение на тока, но това няма да окаже влияние на цената, защото Комисията за енергийно и водно регулиране /КЕВР/ ще признае само тези разходи, които са абсолютно необходими и ще бъде защитен общественият интерес. Това каза председателят на КЕВР Иван Иванов пред журналисти преди началото на конференцията "Чиста енергия и индустриална конкурентоспособност за устойчиво развитие - кохезия, конкурентоспособност и сигурност на доставките", предаде БНТ.
"Няма да допуснем никакво значително увеличение", увери Иванов.
Иванов не пожела да уточни колко точно е поисканото увеличение от различните дружества, но посочи, че някои от тях са поискали двойно вдигане на цената. Междувременно стана ясно, че поисканото от ЧЕЗ средно увеличение е 16,28%.

По въпроса за продажбата на активите на ЧЕЗ в България, Иванов заяви, че не разполага с нова информация, но информира, че следващия вторник ще присъства отново на заседание на временната комисия, която разглежда този въпрос. Заседанието е инициирано от двата национално представителни синдиката - КНСБ и "Подкрепа".Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета