Избрани Новини

Шофьори: Мостът на Е-79 преди Кресна е в лошо състояние

Според АПИ съоръжението е безопасно за пътуващите

Мостът на главен път Е-79, непосредствено преди влизането в град Кресна, е в лошо състояние, предупреждават шофьори, информира БНТ. От Общината няколко пъти са информирали Агенция "Пътна инфраструктура" за състоянието на съоръжението, което е строено преди около 70 години. Мостът преди Кресна е в дупки и според шофьори има реална опасност от катастрофи.
Димитър Стойлов: "Чупят окачване, гуми, само плащаме винетки и такива работи".
Красимир Мечев: "Ако са с висока скорост, ако тръгнат отгоре и се засилят и тука за спирането става нещо много лошо, може да има сблъсъци с други коли".
Основите на моста са нестабилни, защото през дупки в асфалтовата настилка се просмуква влага и руши бетона на съоръжението. От Община Кресна настояват специалисти да проверят дали е безопасно.
Петър Петров, зам.кмет на Община Кресна: "Видях на места самата арматура, желязната конструкция на моста, освен бетона има арматура вътре, паднала е мазилата от цимента, арматурата е ръждясала".
От Агенция "Пътна инфраструктура" съобщиха, че съоръжението е безопасно за пътуващите и след оглед на място, ако е необходимо, ще бъдат взети мерки. Очаква се до края на месеца да започне изкърпване на дупките в участъка.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов