Гръцки гражданин е предаден на съд за автомобилна катастрофа - blagoevgrad.utre.bg

Гръцки гражданин е предаден на съд за автомобилна катастрофа

12 април 2018, 11:25 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    prb.bg

    Предстои насрочване на разпоредително заседание

Тя е отнела човешки живот

Окръжна прокуратура – Благоевград е внесла обвинителен акт срещу Е. П. от Република Гърция за извършено от него престъпление по време на шофиране, в резултат на което била причинена смъртта на пътничка и средна телесна повреда на друг пострадал при катастрофата.

На 19.02.2017 г. обвиняемият П. управлявал собствения си лек автомобил „БМВ Х5“, като пътувал от Благоевград за София. Атмосферните условия били неблагоприятни, валял дъжд. Въпреки това, при избирането на скоростта на движение, той не се съобразил със състоянието на пътя – хлъзгава асфалтова настилка и наличие на локви по платното. Освен това водачът не спазил задължението да не превишава максимално допустимата скорост извън населено място и управлявал лекия автомобил със 113,82 км./ч.

В резултат действията си Е.П. допуснал пътно транспортно произшествие, при което загинала возещата се на предна дясна седалка в автомобила пътничка и причинил средна телесна повреда на друго лице, довело до трайно затруднение на движението на крайниците за срок по-голям от един месец.

Предстои насрочване на разпоредително заседание от съда.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета