Избрани Новини

Изложба за наркоманиите откриха в просветното министерство

Инициатор е Общинският съвет по наркотични вещества - Благоевград

Общинският съвет по наркотични вещества - Благоевград със съдействието на РУО - Благоевград откри изложба в Министерството на образованието и науката в София. Експозицията отразява дейността на Общинският съвет по наркотични вещества по превенция на наркоманиите и представя влиянието на наркотиците както на подрастващите, така и на възрастните.

„Отдясно камък, отляво камък и по средата - ти. Да, на вратата е застанал всеки от нас, всеки пази врата, през която може да излезе злото. Аз бях опразнил своята врата и сега се връщах на нея“. „Време разделно“ – Венецианеца, академик Антон Дончев“  е надсловът на изложбата, която развълнува присъстващите със своята актуалност.
Експозицията бе открита от заместник-министъра на образованието -инж.Таня Михайлова.
Д-р Теменужка Любенова, председател на ОбСНВ - Благоевград, благодари на Посолството на Република Италия, Посолството на Ирландия  и община Благоевград за подкрепата, която им оказва в различните инициативи. „Длъжни сме да се борим заедно за по-доброто бъдеще на нашите деца. Борбата с наркотиците не е загубена кауза, когато сме обединени и вярваме, че заедно можем да се справим”.
„Целта ни е да повишим информираността на подрастващите, родителите, учителите, общността за проблемите, свързани с наркотиците, за влиянието им върху човешкия организъм. В изложбата ще покажем добрите практики по превенция, ще популяризираме работата на Общинските съвети по наркотични вещества и ще дадем достойните примери за подражание от миналото и съвремието на всички посетители на изложбата” – е част от словото на д-р Т. Любенова.
В подкрепа на нейните думи се изказа и гл.ас. д-р Марияна Шехова-Канелова  от  катедра „Педагогика“, ЮЗУ „Неофит Рилски“.
Сред присъстващите гости на изложбата бяха зам.министърът на образованието и науката инж.Таня Михайлова, Ивайло Златанов, началник на Регионалното управление на образованието - Благоевград; проф. Йорданка Гешева от Института за исторически изследвания при БАН, проф. д-р Нина Атанасова - научен секретар на направление „Биомедицина и качество на живот”, д-р Милен Врабевски от фондация „Българска памет“; Джована Паскуале – представител на Посолството на Република Италия, Катрин Лолър – представител на Посолството на Ирландия; комисар Цветан Панков – ГДБОПи др.
Фолклорна група „Бански старчета“ с ръководител Атанас Янчовичин, изпълниха народни песни с които поздравиха присъстващите.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)