Избрани Новини

Струмяни и Василево отчетоха свършеното по проект

Въведе се енергийно ефективно осветление в Микрево

Заключителна пресконференция се проведе в Струмица, Македония по проект “Въвеждане на възобновяеми енергийни източници и подобряване на енергийната ефективност в Струмяни и Василево“ по трансгранична програма България – Македония - ИНТЕРРЕГ-ИПП.

На пресконференцията присъстваха кметовете на двете партньорски общини, представители на общински администрации от Община Струмяни и Община Василево, журналисти, представители на бизнеса и културната общественост.
С изпълнението на дейностите по горе цитирания проект бяха постигнати основните цели, а именно въвеждане на енергийно ефективно осветление в най-голямото селище на община Струмяни - с.Микрево, като по този начин се осигури необходимия санитарен минимум за осветление през нощта със значително намаляване на консумацията на енергия и на публичните разходи. Другата основна инвестиция в проекта бе въвеждането на енергийно ефективни мерки и възобновяеми енергийни източници в училището в с.Седларци,  Македония, което осигури здравословна образователна среда за децата, намали разходите за електроенергия за осветление с използване на възобновяеми енергийни източници за сградата на училището и уличното осветление.
Общият бюджет на проекта бе в размер на 247 339,15 евро за двете партньорски общини.
По време на срещата кметът на община Струмяни г-н Емил Илиев и кметът на община Василево г-н Мариян Янев дадоха интервю за местната преса и телевизия, в което изразиха удовлетворението си от постигнатите резултати по проекта и установеното взаимно полезно партньорство.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)