Избрани Новини

С близо 2 062 000 лева ще бъде укрепен брегът край Шабла и Крапец

В района на къмпинг "Добруджа"

С ресурс от близо 2 062 000 лева ще бъде укрепен брегът по част от крайбрежната ивица на Шабла, съобщават от общината за осигурените средства от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.
По-голямата част от инвестицията - около 1 892 000 лева, ще бъде вложена в брегоукрепване в района на къмпинг "Добруджа". Заради собствеността на територията, в която ще се изграждат брегоукрепителни съоръжения, МРРБ ще изготви споразумение с община Шабла, посочват от общинската администрация. Преди това ще бъде направена промяна в кадастралната карта и кадастралните регистри на Шабла, като ще бъдат съставени актове за държавна собственост. Ще бъдат предприети и други действия по Закона за устройство на територията, за да придобие община Шабла права на възложител по проекта за брегоукрепването.
Останалата част от финансирането е за укрепване на брега в района на село Крапец. Трансферната сума от 170 000 лева се предоставя от МРРБ, за да подготви общината инвестиционен проект за строителните работи.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов