Избрани Новини

В Банско проведоха пилотно обучение за фасилитатори на семейна грамотност

Взеха участие 14 учители, психолози, логопеди, социални и специални педагози

В Начално училище „Св. Паисий Хилендарски”- Банско се проведе пилотно обучение за фасилитатори на семейна грамотност. В него взеха участие 14 учители, психолози, логопеди, социални и специални педагози от ДГ „Здравец”, Дневен център „Здравец” и НУ „Св. Паисий Хилендарски”.
Материалите за обучението са разработени от партньорски организации от Румъния, Словения, Португалия, Македония и България, работещи по програма Еразъм +, проект „Семейната грамотност работи. Преподавател в курса „Фасилитатор на семейна грамотност”, организиран от българският партньор в проекта „Евроцентър обучение и партньорство 21 век” ЕООД, беше Евгения Тренчева, член на международния екип на проекта.
В рамките на обучението участниците се запознаха с основни теоретични аспекти от шестте области на компетентности на фасилитаторите на семейна грамотност и участваха в практически дейности, свързани с планиране, разработване, организиране и провеждане на програми за семейна грамотност.

/Фасилитатор е човек, който помага на групата при определяне и решаване на проблеми чрез структуриране на дискусия и намеса, когато е необходимо да се подобри ефективността на процесите и резултатите на групата./


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов