Национален ученически празник "За хляба наш…” ще се проведе в Благоевград - blagoevgrad.utre.bg

Национален ученически празник "За хляба наш…” ще се проведе в Благоевград

20 април 2018, 09:20 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Община Благоевград

    Празникът ще започне с благославяне на хляба

Инициативата започва в 16.00 часа

ХХ Национален ученически празник „За хляба наш…” ще се проведе в Благоевград. Инициативата започва в 16.00 на площад „Народни будители“. По традиция празникът ще започне с благославяне на хляба. Веднага след това ще бъдат представени и наградените творби.

Празникът ще продължи на 21 април от 9.00 часа в Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград /сградата на Младежкия дом/, където учениците ще защитават своите научни разработки, участващи в конкурса. На площад „Народни будители“ от 10.00 часа ще бъде представянето в конкурса на част „Обреди и драматизации“. В 15.30 часа програмата продължава с конкурсите „Млад дизайнер“ и „Слънцето в житния клас“. От 18.00 часа е началото на тържествената част на ХХ Национален ученически празник „За хляба наш…” , в която ще бъдат връчени наградите на отличените участници.
Националният ученически празник „За хляба наш....” цели да разшири научните познания за производството и значението на хляба, да запознае с българските традиции и обичаи, свързани с хляба и хлебните продукти и проучване традициите на други европейски народи.Идеята е и да се повиши интересът на учениците към творческа, изследователска, събирателска и краеведческа дейност, както и изграждане на интерес към професиите, свързани с производството на хляб.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета