Празнуваха детската книга в Банско - blagoevgrad.utre.bg

Празнуваха детската книга в Банско

20 април 2018, 14:08 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Община Банско

В местното читалище Радостина Николова представи "Приключенията на мотовете"

Месец април традиционно се свързва с празника на детската книга и изкуствата за деца. Всяка година библиотеката при читалище "Никола Вапцаров" в Банско организира среща на малките читатели с истински автор на детски книги.
Тази година децата имаха удоволствието да се запознаят и забавляват с чудатите същества наречени мотове и тяхната създателка Радостина Николова.
"Ако късно вечер чуете странни звуци от своя гардероб, които наподобяват хрупане, отворете рязко вратичките му и не се учудвайте, ако върху пуловерите си видите пухкаво същество, което тайно гризка бисквити. Подайте му ръка – това е мот, който има щипка вместо лява лапичка, може да говори вашия език и копнее да се запознае с вас". Така представя малките мотове Радостина Николова – авторка на поредицата "Приключенията на мотовете".
Книжките разказват за нарушената комуникация между хората по един мил, красив и същевременно поучителен начин. От обясненията на авторката за създаването на книжките децата от СУ "Неофит Рилски" разбраха колко важно е въображението и как с помощта на четенето то се обогатява.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета