Президентът Плевнелиев поздрави благоевградските математици - blagoevgrad.utre.bg

Президентът Плевнелиев поздрави благоевградските математици

20 април 2018, 21:03 | blagoevgradutre
 • Снимка:
  Община Благоевград

 • Снимка:
  Община Благоевград

 • Снимка:
  Община Благоевград

 • Снимка:
  Община Благоевград

ПМГ "Акад. Сергей Корольов“ чества 45 години от основаването на гимназията

Президентът на РБългария Росен Плевнелиев и кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов бяха сред официалните гости на среща на поколенията, организирана от ПМГ „Акад. Сергей Корольов“ по повод 45 години от основаването на гимназията.
Президентът Плевнелиев поздрави всички присъстващи в залата и поздрави бивши и настоящи директори и учители  на елитното учебно заведение.  „През всичките тези години сградите на ПМГ се сменяха и директорите, и любимите учители, дъските също- от черни станаха интерактивни, но едно нещо не се промени. Това, което не се смени от самото начало, не е материално, а е много по-важно -  духът  на гимназията и ми се ще него да запомним и да го предаваме на следващото поколение ученици. Духът на ПМГ е вграден в делото на патрона - академик Сергей Корольов, защото той превърна едни сухи формули в крила, с които човечеството да полети в космоса“, каза в част от приветствието си президентът.
По време на срещата д-р Атанас Камбитов призна, че е огромна привилегия да бъдеш възпитаник на ПМГ „Акад. Сергей Корольов“. „45 години не са малко, не са и много, но много са успехите на Природо-математическа гимназия, много са успелите хора, учили там. Президентът Росен Плевнелиев е сред тях. В момента около 75 % от младите хора, които работят в Община Благоевград, са възпитаници на ПМГ. Това е показателно за качеството на образованието. Горд съм, че самият аз съм възпитаник на ПМГ“, каза в част от приветственото си слово кметът Камбитов. Той увери учениците в ПМГ, че са направили най-добрият избор..  
На срещата на поколението присъстваха още бивши директори, учители, психолози, посветили живота си на развитието и историята на гимназията. Сред официалните гости на събитието бе и възпитаникът Константин Касапов,  който бе финалист на Световната олимпиада по химия през 1997 година в Монреал, Канада.  
Тържествата по повод 45 години от създаването на гимназията продължиха и вечерта в зала „Яворов“ с празничен концерт.
Природо-математическа гимназия „Акад. Сергей Корольов“ - Благоевград е сред най-елитните и утвърдени  учебни заведения в страната. Това е гимназията, която създава първият учебен парламент в България, както и гимназията с първият международен проект - проектът „Мостове за мир“.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета