Избрани Новини

В Белица представят книгата "Закъснелите за Рая"

Книгата съдържа документални повести и новели

Община Белица и Народно читалище "Георги Тодоров-1885" организират среща-разговор с автора на книгата "Закъснелите за Рая" - писателят и журналистът  Спас Христов Попов.

Днес от 11.00 ч. в залата на Туристическия информационен център при Народно читалище „Георги Тодоров-1885“ - Белица всеки ще има  възможност да се докосне до творчеството на 81-годишния писател, който представя своето слово в уникално за четене четиво от художествено- документални повести и новели. Ще намери едно четиво, което осмисля духовното пространство между началото и края на всяко човешко битие, вписано в уникалната съдба на човека Спас Попов.

Той е завършил литературния институт „Максим Горки“ в Москва. Дългогодишен редактор на сп.„Антени“. Публицист и очеркист. Репортер на в-к „Пиринско дело“. Член на Съюза на българските писатели. Пропътувал пеш с раница на гърба разстоянието от София до Москва. Бил в Кавказ, скитал по реките Дон, Волга и Днепър, газил пясъците на пустините в Средна Азия, познати са му Памир, Тяншан, Сибир, Далечния изток. Обиколил надлъж и шир бившия Съветски съюз. Има многобройни срещи с Михаил Шолохов. От пътешествията му се раждат редица разкази и романи.

На срещата ще бъдат и издателите на книгата “Закъснелите за Рая“ Цветан Мадански и Жана Иванова, собственик на Издателска къща „Жануа 98“ .



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)