Избрани Новини

В Белица представиха книгата "Закъснелите за Рая"

Автор е писателят Спас Попов

В Белица се проведе една вълнуваща емоционална среща за представяне на книгата на писателя Спас Попов, който живее в с. Гостун - скромно, почти в бедност.
Съвсем случайно сред красивата природа на Пирин планина писателят се среща с човека с голямо сърце Цветан Мадански и книгата излиза на бял свят. За кмета на община Белица Радослав Ревенски и интелигенцията на града беше чест да се докоснат до личността на автора на книгата Спас Христов Попов, спонсора Цветан Мадански и собственичката на Издателско-продуцентска къща "Жануа 98" - София.

За първи път книгата бе представена в Белица.
За книгата читателката Йорднка Петкова споделя: "Закъснелите за Рая" - това не е просто една книга. Това е книга, която води към един прекрасен и богат път...Пътят на мъдростта и доброто. Пътят, който винаги ще ни заведе в правилната посока независимо от дестинацията. С всяка страница аз се чувствах все по-обогатена и щастлива, че имам честта да се родя човек.....Адмирации за книгата..."

Спас Попов в книгата си „Закъснелите за Рая” разказва за срещите със столетниците - нашите съкровища. Един от тях бил кмет на село. След встъпването си в длъжност веднага премахва пазачи и пъдари. Всички си мислили, че ще стане анархия,но не…”Природата е заложила доброто в хората и аз реших само да го култивирам…Някое дете намери нещо и го донесе при мен. Веднага вечерта събирам всички на мегдана. Разкажа за детето, ще го взема в ръце и ще го целуна и после ще пожелая да е честито това семейство, което е възпитало такова дете и ще река: „Това дете ще стане честен и добър човек!” И всяко дете и възрастен човек у наше село мечтаеше да намери нещо чуждо или да направи добрина.
Личният пример най-много допринася за култивирането на доброто в човека!”



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов