Избрани Новини

Брежанци почистиха родното си село

Десетки жители се включиха в инициативата

Десетки жители на село Брежани поставиха начало на прекрасна инициатива, информират от пресцентъра на Община Симитли. Днес задружно, всички заедно почистиха с много труд и желание родното си село. И така рано тази сутрин, обединени от идеята да направят Брежани уютно и живописно, десетки излязоха „въоръжени“ с чували, метли, лопати, косачки, резачки и с много желание почистваха селото. Амбицията на инициативата на всички е заедно да направят дома по-чист, по-уютен и по-зелен.
Примерът е добър, а най-хубавото е, че и десетки деца се включиха, заявявайки, че искат да дадат пример на всички. Днес в селото се включиха доста хора, които почистиха градинката пред читалището и парка, боядисваха беседки, оградите и парапетите в центъра, почистваха пространствата около жилищата и домовете, а някои с лични средства подпомогнаха инициативата.
Естествено в почистването се включиха и кметът на селото Благой Стефанов, кметът на община Симитли Апостол Апостолов, както и народният представител Стефан Апостолов. За доброто дело на участниците бяха подсигурени бои, четки, чували за отпадъци и всичко необходимо за постигане на общата цел. "Важно е да живеем в чиста и подредена среда, важно е да възпитаваме и децата си на труд и желание за работа", заявиха хората от Брежани.
Община Симитли призовава гражданите да опазват чистотата и реда в своите населени места. Всички да последваме примера на населението на Брежани и да почистим пред домовете си, за да обособим една по-добра среда на живот.


Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)