Избрани Новини

Втори ден продължава "За хляба наш..."

Приключиха своята конкурсна програма всички категории, в момента върви награждаването

Празнична атмосфера цареше на площад „Нарадни будители” в Благоевград във втория конкурсен ден от ХХ-тия национален ученически празник „За хляба наш …”. Приключиха своята конкурсна програма и последните категории „Научна разработка”, „Макети”, „Обреди и драматизации” и конкурса „Млад дизайнер” на тема „Слънцето в житния клас”. Паралелно с представянето на конкурсната програма през целия ден до откритата сцена бяха разположени арт ателиета, където всички желаещи деца, участници и гости имаха възможност да изработят картини, причудливи накити, да рисуват върху стъкло и да изработват обредни хлебчета, които бяха презентирани от представителите на Православния  информационен център в Благоевград.
В празника участие взеха и партньорите от „Дирекция Национален парк „Рила”. Експертите от „Биоразнообразие, планове, програми и проекти” от ДНП „Рила” отвориха щанд с богата информация и разясняваха на присъстващите за природните ресурси на територията на парка.
Празникът ще бъде закрит със специална церемония днес от 18.00 часа на площад „Народни Будители”, където ще бъдат наградени отличилите се участници в различните категории.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов