Избрани Новини

Преизбраха д-р Атанас Камбитов за председател на СЮЗО

Делегатите приеха работната програма и бюджета за тази година

Трети пореден мандат кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов ще е начело на Сдружението на Югозападните общини, информира kmeta.bg. Той бе избран с мнозинство от делегатите на провелото се в четвъртък отчетно-изборно събрание на СЮЗО.

Представителите на 25-те общини от три области – Благоевградска, Кюстендилска и Софийска, единодушно гласуваха доверие на досегашния Управителен съвет, който ще ръководи сдружението през следващите 2 години.

Зам.председател на СЮЗО отново ще е кметът на община Сливница – Васко Стоилков, а членове на УС са кметовете на Сандански – Кирил Котев, на Гърмен – Минка Капитанова, на Костинброд – Трайко Младенов, на Драгоман – Андрей Иванов, както и председателят на ОбС-Разлог – д-р Мария Копанарова.

Делегатите приеха отчетите – финансов и за дейността на СЮЗО, представени от изпълнителния директор Любица Томова. Тя изказа специални благодарности към община Благоевград, която на днешното събрание бе представлявана от зам.кмета по икономика и финанси Иво Николов. „Наложи се по един от нашите проекти да заемем финансови средства от община Благоевград. Благодарение на разбирането на кмета д-р Атанас Камбитов реализирахме проекта. Предстои да възстановим средствата на община Благоевград, на която винаги можем да разчитаме”, подчерта Любица Томова.

Тя представи изпълнените проекти през 2017 година, като част от тях са със социална насоченост. По един от тях са раздадени на домакинства в 17 общини 800 компостера. 

В края на събранието делегатите приеха работната програма и бюджета за тази година, който се формира от членския внос на общините /10 ст. на жител/ и е в размер на 48 727,30 лева. Сред приоритетите през 2018 г. в работата на СЮЗО е застъпничеството за общините и проекти за развитието на социални предприятия и предприемачеството.  



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов