Избрани Новини

Награждават участниците в конкурса "Живей здравословно 2“

Инициативата се организира за втора поредна година в Благоевград

Награждават участниците в междуучилищния конкурс „Живей Здравословно 2“ в Благоевград. Инициативата се организира за втора поредна година от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните - Благоевград, съвместно с  Регионална здравна инспекция - Благоевград. Презентирането на дейностите от конкурса „Живей здравословно“  и  награждаването на победителите  ще се състои днес от 10:30 часа в зала № 3 в сградата на Центърd за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград ( Младежки дом).
В надпреварата тази година участват  деца на възраст между 10 и 18 години. Учениците се представят с различни творби под формата на  презентации, изработване на проект или клип за антиреклама, образователен клип или образователни игри. Те участват групово и/или индивидуално в четири различни категории. Конкурсът засяга темите за тютюнопушенето, алкохола, здравословното хранене и показва тяхното влияние върху човека и човешкия организъм. Четвъртата категория включва физическа активност  със състезание по народна топка и футбол, която цели да покаже положителните резултати върху човека от спорта.
Целта на инициативата е да насочи младите хора към дейности, които биха им позволили да развиват своите възможности и талант, да ги насочи по пътя на здравословния начин на живот и отговорното поведение.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов