Събират опасни и битови отпадъци в Благоевград - blagoevgrad.utre.bg

Събират опасни и битови отпадъци в Благоевград

24 април 2018, 11:28 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Община Благоевград

    Кампанията е на 24 и 25 април

Общината отново провежда кампания

Община Благоевград организира поредна кампания за събиране на опасни отпадъци от домакинствата.
Тя ще бъде в рамките на два дни – 24 и 25 април  /вторник и сряда/. За целта се организира мобилен пункт за извозване  на отпадъци. Безплатно ще се приемат живачни термометри, ампули и живак, лакове и бояджийски материали, домакински препарати и химикали, мастила и замърсени опаковки, негодни препарати за растителна защита, лекарства с изтекъл срок на годност.
Мобилният пункт за приемане на опасните отпадъци от бита  ще бъде разположен  на паркинга на ул.„Скаптопара“ №1 от  10:00 до 12:30 часа на 24  април.  От 13:30 до 16:00 часа на същата дата ще се приемат отпадъци в кв.„Грамада“, паркинга пред магазин „Аско Деница“.  
На 25  април от 10:00 часа до 12:30 часа - паркинга на ул.„Свобода“ и „Симеон Радев“. В 13:00 часа до 16:00 часа мобилния пункт ще се намира в ж.к.„Струмско“, уширението на улица „Битоля“ срещу магазин „Звезден рай“.
Целта е чрез реализиране на  кампанията  жителите на община Благоевград да бъдат улеснени, а околната среда да бъде защитена от вредното влияние на тези отпадъци.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета