Избрани Новини

Награждават над 30 деца от конкурса "Звезди в Радиото"

Ще се проведе тържествена церемония и гала-концерт

Над 30 деца, участвали в осмото издание на конкурса за млади таланти „Звезди в Радиото“, ще бъдат наградени на тържествена церемония и гала-концерт в Голямото концертно и звукозаписно студио на Радио Благоевград, съобщиха от медията. 

Конкурсът се проведе на 31 март и 1 април. Той се организира за осма поредна година от Радио Благоевград и Националната хуманитарна гимназия „Св.Св.Кирил и Методий“ - Благоевград с подкрепата на Регионалното управление на образованието. Участниците в конкурса бяха ученици в V-ти, VI-ти и VII-ми клас и се състезаваха в разделите „Фолклор“, „Популярна музика“ и „Инструменталисти“. 

Победителите в раздели „Популярна музика” и „Фолклор” ще получат като награда песен, продуцирана от БНР - Радио Благоевград, диплом и професионален звукозапис в Музикално-продуцентския комплекс на Радио Благоевград. Дарина Бреньовска от Благоевград е победител в раздел "Популярна музика", а в раздел "Фолклор" - Николета Димитрова от Петрич. Те ще изпълнят песните, с които са впечатлили журито. Публиката ще чуе и изпълненията на победителите в раздел "Инструменталисти" - Симеона Кротева - пиано и Иван Стоянов - тамбура. Младите инструменталисти също ще имат възможността да направят професионален звукозапис в Музикално-продуцентския комплекс на радиото. В концерта ще участват и носителите на специалните награди на конкурса.

Церемонията по награждаване и гала-концерта на победителите е днес от 18.00 часа в Голямото концертно и звукозаписно студио на Радио Благоевград.

Входът е свободен.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов