Избрани Новини

Пешком по стълбите, забравете за асансьора!

Днес е европейският “Ден без асансьори“

Ден без асансьори (No Elevators Day) е европейска инициатива част от целогодишната кампания NowWeMOVE, която раздвижва все повече хора посредством събития свързани с физическата активност и спорта. Инициативата има за цел да фокусира общественото внимание върху важността от физическата активност за здравето и благосъстоянието на населението. И също така да демонстрира на гражданите колко лесно е да се движат, независимо от натовареното им ежедневие.
През тази година Денят без асансьори се провежда на 26-ти април, като събитието се провежда ежегодно през последната сряда на месец април. “Ден без асансьори” може да се осъществи навсякъде – в офиси, търговски центрове, обществени блокове, паркинги, университети и други обществени или частни сгради. Във всяка държава концепцията варира според спецификите, но основната идея остава същата – да се промотира използването на стълбите, вместо асансьора.
Всеки желаещ да вземе участие в инициативата може да го направи. Изберете стълбите вместо асансьора и бъдете част от европейския “Ден без асансьори“. Естествено, събитието е доброволно и асансьорите могат да останат достъпни за хора с увреждания, както и за тези, които просто не проявяват желание да се включат.
“Ден без асансьори” (No Elevators Day) е европейска инициатива на Международната асоциация за спорт и култура (ISCA). “Ден без асансьори” е също така част от целогодишната кампания NowWeMOVE, чиято цел е да раздвижва все повече европейски граждани посредством събития свързани с физическата активност и спорта.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)