Проведе се национална среща на ТИЦ-овете в България - blagoevgrad.utre.bg

Проведе се национална среща на ТИЦ-овете в България

25 април 2018, 14:31 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Община Благоевград

  • Снимка:
    Община Благоевград

Туристическият културно-информационен център - Благоевград взе участие

Туристическият културно-информационен център - Благоевград представи своята дейност по време на националната среща на Туристическите информационни центрове в България. Събитието се проведе в старата столица  Велико Търново и бе част от програмата на Международното изложение „Културен туризъм“. По време на националната среща ТКИЦ- Благоевград представи темата „Как един информационен център стана привлекателно място за култура, изкуство и младежки инициативи“. Бяха разгледани още и полезни практики в сферата на културно-туристическите дейности.  
На форума бяха обсъдени плановете за развитие на ТИЦ в България, както и тяхното сертифициране, полезни практики за обслужване на туристи, развиване на маркетинг стратегии и опит от специалисти от бранша в страната.
На срещата присъстваха посланикът на Бразилия Нейно Превъзходителство Ана Мария Сампайо Фернандес, заместник-министърът на туризма Любен Кънчев, кметът на Велико Търново и председател на Сдружението на общините (НСОРБ) Даниел Панов, Борислав Йорданов – управител на Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“. Част от форума бяха още представители на над 40 информационни центрове, кметове, заместник-кметове, експерти и специалисти от общините.
Туристическият културно-информационен център в Благоевград е създаден през 2014 година. Основната му цел е да информира гражданите на областния център и туристите за културните събития и да развива туризма чрез реклама на туристическите дестинации.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета