Избрани Новини

Наградиха участници в конкурса "Живей здравословно 2"

В надпреварата участваха деца на възраст между 10 и 18 години

За втора поредна година в Благоевград бяха наградени участниците в  междуучилищен конкурс  „Живей здравословно 2“.
Инициативата се проведе днес в Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград. По време на финалната фаза от конкурса, непосредствено преди връчването на наградите, бяха представени и презентирани дейностите от конкурса.  
В надпреварата участваха деца на възраст между 10 и 18 години. Учениците се представиха с различни творби под формата на  презентации, изработване на проект или клип за анти-реклама, образователни клипове или образователни игри. Те участваха групово и/или индивидуално в четири различни категории.
Учениците трябваше да работят върху въпроси, свързани с тютюнопушенето, алкохола, здравословното хранене,като имаха за цел да  покажат тяхното влияние върху човека и човешкия организъм.  Последната категория от конкурса включваше физическа активност със състезания по народна топка и футбол, която трябваше да покаже положителните резултати върху човека от спорта.
В категория „Тютюнопушене“ участваха  ученици от 5 – 7 клас от ХІ ОУ „Христо Ботев“, Благоевград , като тяхната задача бе да изработят  анти-реклама на тема  „Деца срещу тютюнопушенето“.
В категория „Алкохол“ се включиха учениците от 8 – 10 клас на благоевградската Професионална гимназия, които работиха върху темата  „Подари си живот и свобода, а не зависимост.
В частта „Здравословно хранене“ участваха ученици от ЕГ „Акад. Людмил Стоянов“, които изготвиха и представиха електронни мултимедийни продукти с информационно или обучително съдържание. В последната категория - турнирът по футбол и народна топка „Здрав дух в здраво тяло“,  се включиха учениците от 3 – 4 клас на ІІ ОУ „Димитър Благоев“.
Целта на инициативата е да насочи младите хора към дейности, които биха им позволили да развиват своите възможности и талант, да ги насочи по пътя на здравословния начин на живот и отговорното поведение.
Инициативата се организира от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните -  Благоевград, съвместно с  Регионална здравна инспекция - Благоевград.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов